maandag 19 december 2016

Baby got pants

Inmiddels heb ik ook alweer twee broekjes af voor mijn dochter. Nu van wat dikker materiaal, zodat ze ze daadwerkelijk aan kan deze winter. 
Deze is gemaakt van een velours stof en heb het patroon van Baby got back pants met extra ruimte voor een wasbare luier. Vind de kleuren combinatie niet helemaal geslaagd, maar dit was wat ik zo in huis had. 


Heb een nieuwe stretch steek ontdekt op de naaimachine. Een waarbij je hetzelfde stuk meerdere keren naai, ipv een kleine zigzag. Alleen de achterkant van die steek is minder mooi en ik moest dus op de mooie kant naaien. Ik wist dan alleen niet hoe ik dan recht moest naaien. Toen bedacht ik me dat ik dat wel kon rijgen, dus zie daar een aardig rechte naad. 


Zie hier het eindresultaat.


Het tweede broekje wilde ik maken van een oude joggingbroek van mij. Een hele fijne zachte stof, maar veel te klein voor mij. Dus kon er nu eindelijk de schaar in zetten. 


 Dit is het geworden. Heb de pijpen iets korter gemaakt bij deze, iets verder omgeslagen. Want bij de eerste versie waren die wel erg lang.

Ik heb geprobeerd om de tweelingnaald te gebruiken om de broek om te slaan. Maar dat was nog erg moeilijk om dan recht te blijven gaan. Oeps. Bij het dragen valt het niet op, dus heb het maar zo gelaten. 


En zie hier het broekje aan. 

Stand: 6 van de 10 kledingstukken gemaakt

2 opmerkingen:

  1. Oefening baart kunst wat betreft tweelingnaalden.... eigenlijk met alles zo ;). Toffe broekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is nog een hele uitdaging. Gelukkig wel een hele leuke!

      Verwijderen