woensdag 28 december 2016

En dat maakt tien

Nadat ik had geoefend met wat oude hemden, kon ik met het echte werk beginnen.
Ik had van mijn tante een paar mooie shirts gekregen met gaatjes erin. Daar kon ik wel mooie hemden van maken voor mijn zoontje. Voor het patroon gebruikte ik dat van Oon waar ik al eerder onderbroeken van maakte.


Bijschrift toevoegen
 Bij de eerste hemd had ik weer een wat dikkere boord aangezet. Ik had alleen geen rekening gehouden met het feit dat de stof meer zou rekken en dat de voorkant van de boord langer was dan de achterkant. Hij is daardoor nu niet zo mooi geworden en is wat gerimpeld. Ook was het doorstikken weer een uitdaging. Best nog wel lastig om de steken mooi dezelfde lengte te houden. Maar als mijn zoon hem aangeeft zie je het allemaal niet zo meer en staat het best aardig.  


Bij deze tweede gebruikte ik omvouwen van de zoom zoals hier voorgedaan. Ik had de boord veel te smal gemaakt, daardoor is het niet zo mooi afgewerkt. Zie je op de foto niet, maar de naden piepen onder de boord uit.
Meteen ook een keer het flockfolie uitgeprobeerd wat ik nog had liggen. Mijn zoon is helemaal dol van pokemon, dus de keuze was snel gemaakt.Stand: 10 van de 10 kledingstukken gemaakt. --> KLAAR!!!
Heel leuk om op deze manier bezig te zijn en een 'doel' te hebben. Maakte dat ik toch sneller even tijd vrij maakte om achter de naaimachine te kruipen. Dus bedankt MaMarieke voor het idee!

1 opmerking:

  1. Leuk hé, als je terug kijkt en zie dat je in zo'n korte tijd zo veel gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen